Een paar dagen niet geblogd. Er is weer veel gebeurd in huize Of the Amazing Journey. Vrijdag heeft het eerste pupje de oogjes geopend. En daarmee is er van alles meer bij gekomen. Er ontstaan echte snorretjes, ze beginnen op dingen te bijten en ik zag vandaag een pupje met de achterpoot achter het oor krabben, je weet echt niet wat je ziet.

Osteopaat

We hebben een bezoekje gehad van Ilse van de Maat, osteopaat voor dieren. Ze heeft de osteopatiepraktijk Dier in beweging. Zij kwam op mijn verzoek voor een van de hondjes die wat meer moeite had met zich enthousiast voort te bewegen dan de rest. Ze legde het betreffende pupje op tafel op een dekentje en heeft hem met fingerspitzengef’ühl helemaal betast en voorzichtig gestretcht. Hij had wat last van het nekje en de rug. Dat kan komen door de bevalling. Ze heeft adviezen gegeven om oefeningetjes te doen om hem gemakkelijker te laten bewegen en mobieler te maken. Dat doen we nu voor elke voeding en dat is echt genieten zo’n babymassage. Vanmiddag liep hij op 4 pootjes door de werpkist en kroop pardoes bovenop zijn moeder. Heerlijk zo’n behandeling van iemand die er verstand van heeft. Ilse gaf aan dat het voor elk nest goed zou zijn om een nestcontrole te laten doen door een osteopaat zodat elke pup zich optimaal kan ontwikkelen.

Caprice

Caprice is helemaal de oude. De hechtingen zijn verwijderd. Ze plast niet meer binnen, de blaas moest blijkbaar weer zijn oude plekje vinden nu de pups eruit waren en ze heeft haar eetlust meer dan terug. Alle lekkere hapjes en eten wat we haar voorzetten eet ze met smaak. Puppybrokjes (voor de extra voedingsstoffen) geitenmelk en vlees. Maar ’s avonds moeten we extra inzetten. Dan mag ze normaal gesproken met Joep mee in de kamer tv kijken en met haar poezenvriendjes spelen. En dat kan niet als je 11 kinderen hebt om voor te zorgen. Dan moet er leverworst aan te pas komen om haar in de werpkist te krijgen om te voeden. Maar na twee flinke plakken wijdt ze zich dan toch weer aan haar taak. Puppies poetsen, uitwerpselen opruimen, jakkie. En je zover mogelijk uitrekken om de hele club te laten drinken. Ik splits ze met enige regelmaat. De helft in de wasmand onder de lamp en de andere helft aanleggen. Dan komt iedereen aan de beurt.

Opvliegers

Om Caprice een handje te helpen met haar grote gezin voer ik de pupjes nog een aantal keren per dag bij. Ze worden echter steeds beweeglijker en krijgen steeds meer een eigen mening. Dat is normaal gesproken al een hele toer maar helemaal tijdens een opvlieger in een goed verwarmde  keuken met daarin  een werpkist met twee warmtelampen. En dat 4 keer per dag. Nog een weekje dan eten ze pap……….