Labrador Retriever

Labrador Retriever2023-04-14T12:52:10+02:00

Bor

Meer over Bor

Saoirse

Meer over Saoirse

Aibhlinn

Meer over Aibhlinn

Ori

Meer over Ori

Rasbeschrijving

Levensverwachting: 10 tot 14 jaar
Herkomst: Newfoundland
Gewicht: Mannelijk: 29–36 kg, Vrouwelijk: 25–32 kg
Hoogte: Mannelijk: 57–62 cm, Vrouwelijk: 55–60 cm
Temperament: Intelligent, Aardig, Behendig, Evenwichtig, Extravert, Vertrouwend, Zachtaardig
Kleuren: Zwart, Chocoladebruin, Geel

Karaktereigenschappen:

De Labrador Retriever is een vriendelijke, opgewekte hond. Van nature zijn deze dieren graag bij mensen en zijn ze niet eenkennig. Het ras is gemakkelijk te trainen en staat bekend als gehoorzaam, mits ze goed zijn opgevoed. Deze honden zijn gedurende hun hele leven bijzonder actief en hebben veel beweging nodig. Wanneer ze dat niet krijgen, kan dat leiden tot gedragsproblemen. De Labrador heeft een gevoelig karakter, hij is graag bij zijn baas in de buurt. Labradors kunnen doorgaans goed met kinderen overweg.

Verzorging:

De vacht van een Labrador hoeft weinig geborsteld te worden. Eens per week door borstelen en af en toe met een zachte borstel of een vochtige doek het zand en stof wegwrijven is voldoende. Alleen tijdens de ruiperiode kunt u hem met een rubber borstel helpen de oude haren kwijt te raken. Labradors houden van zwemmen. Als uw Labrador na een zwempartij vies is geworden en stinkt dan volstaat afspoelen met schoon water.

Voeding en beweging:

Labradors eten graag en hebben aanleg om dik te worden. Houd het gewicht van uw Labrador goed in de gaten. Net zoals elke andere hond krijgt een Labrador met overgewicht snel last van zijn gewrichten. Het is daarom belangrijk uw Labrador slank te houden. Om het gewicht op peil te houden is beweging onontbeerlijk. Pas wel op dat u met een jonge hond niet te lang achter elkaar loopt en hem niet achter ballen aan laat rennen. Dit geldt ook voor wild spel met andere honden. Veel onverwachte wendingen van het lichaam zijn ook slecht voor de gewrichten.
Labradors zijn grote waterratten. Zwemmen is voor hen een goede lichaamsbeweging die de spieren en botten versterkt. Ook lopen naast de fiets kan hier een positieve bijdrage aan leveren. Begin hier niet aan voor het eerste levensjaar en bouw dit zeer geleidelijk op. Met een goede gehoorzaamheidstraining, jachttraining en speurwerk kunt u uw Labrador ook erg blij maken.

Pup blogs

1307, 2020

gewichtige zaken

Om al dat klein grut te laten groeien heb je als moeder geregeld wat extra brandstof nodig. Saoirse stelt een visje op zijn tijd erg op prijs. Voor een gedroogde vis uit het mixpakket van "Keetjes" haalt ze haar neus niet op. Goed voor de kauwbehoefte en voor de vacht.

507, 2020

Zusje

Zondag 5 juli       Het gaat goed met Saoirse en haar pups. De rest van de roedel mag weer in de keuken rondlopen. Ze is selectief in wie er echt dichtbij mag komen. In het kort komt het erop neer dat de Spinones geen bedreiging vormen en dat de

507, 2020

De Natuur

Om 9.00 maakt Joep me wakker met het bericht dat nr 1 geboren is. We bellen Julia die al een paar jaar op de wachtlijst staat voor een pup uit dit nest. Zij is de beste vriendin en het trainingsmaatje van Saoirse en mag daarom bij de bevalling aanwezig zijn.

507, 2020

Nestelen

Woensdag 1 juli De dekentjes worden om de haverklap van de ene hoek van de ren naar de andere geschoven. Ze is hijgerig en haar temperatuur is een graad gezakt. Een teken dat het lichaam de thermostaat laag zet voor de bevalling. Saoirse is de hele nacht druk doende en

507, 2020

de kraamkamer

Dinsdag 30 juni Zondag is Saoirse uitgerekend. Ze is erg zwaar en staat letterlijk strak. Als ik aan de tepels kom, komt er al melk uit. We beseffen dat we voort moeten maken met de kraamkamer. Dat was nog niet zo lang geleden dus de routine zit er nog in.

Bekijk alle blogs

Nieuwsgierig geworden?

Contact