Zondag 5 juli

     

Het gaat goed met Saoirse en haar pups. De rest van de roedel mag weer in de keuken rondlopen. Ze is selectief in wie er echt dichtbij mag komen. In het kort komt het erop neer dat de Spinones geen bedreiging vormen en dat de Labradors afgesnauwd worden. Vooral papa Ori.

Mare houdt als jongste van het stel (15 weken) alles nauwlettend in de gaten. Ze is zelf immers nog maar net de puppyren ontgroeid.

Hoewel de pups actief zijn en goed groeien moeten we toch een lastige keuze gaan maken. Een van de blonde teefjes blijkt een schisis te hebben, een gespleten gehemelte, en ze kan daardoor niet zelf genoeg voeding tot zich nemen. Ze kan namelijk de tepel niet vacuüm zuigen. We hebben besloten haar in ieder geval tot na het weekend extra sondevoeding te geven. Dan kunnen we ons rustig inlezen en maandag contact opnemen met een dierenarts die gespecialiseerd is op dat gebied en die ons kan adviseren.

We geven haar de naam Zusje, een klein knokkertje wat gelukkig alweer boven haar geboortegewicht zit. Ze ligt tussen haar broertjes en zusjes te “zuigen” voor het echie en krijgt van ons lekker geitenmelk van de overbuurmeiden.

De rest is ook al goed aangekomen laat de weegsessie van vandaag zien. We genieten van de geluidjes, de bolle buikjes en de toewijding van mama Saoirse